Pirelli Cinturato™ GRAVEL RC 45-622 Black

Pirelli Cinturato™ GRAVEL RC 45-622 Black

Pirelli
2304011425190
I lager
819,00 kr
Inkl. moms

Pirelli Cinturato™ GRAVEL RC 45-622 Black

 

Pirelli Cinturato Gravel RC TechWall är ett graveldäck för tävling

Pirelli Cinturato Gravel RC är ett allround-däck för gravel med snabbt lättrullat mönster i mitten och lite högre sidoklackar för bättre sidogrepp och fäste i kurvor. Detta däck är i grunden utvecklat för gravel-racing (tävling), men går naturligtvis precis lika bra att träna på. 

Inspirationen till mönstret är hämtat från det omåttligt populära MTB-däcket Pirelli Scorpion XC RC, som hyllats för låga rullmotstånd rakt fram, och sitt trygga grepp när cykeln lutas så att sidonabbarna når ner i marken.

Cinturato Gravel med snabba SpeedGRIP gummiblandningen

Cinturato gravel RC har den populära gravelspecifika SpeedGRIP Compound gummiblandingen som har sitt ursprung från World Rally Championship där fart kombinerat med grepp står i fokus. Jämfört med den MTB-specifika gumminblandiningen SmartGRIP Compound så är denna lite mer snabbrullad, men med lite mindre fokus på grepp än MTB-blandningen. Detta för att ge extra bra fart både på och på sidan om vägarna. Resultatet är ett förutsägbart fäste och ett däck som känns snabbt oavsett underlag.

TechWall Casingen skyddar däcket från punktering

Vid utvecklingen av Pirellis TechWALL casing har Pirellis utvecklare för landsvägsdäck och deras utvecklare för MTB-däck slagit sina erfarenheter samman och kombinerat dem. Outputen har blivit en avancerad casing med tunna men starka specialförstärka tyg-lager som omsluter hela däcket, tillsammans med lite tjockare gummilager på utvalda delar av däcket för att göra det så tåligt som möjligt mot punktering.

På vägen orsakas majoriteten av punkteringarna av vassa objekt som penetrerar och skär hål på däcket på slitbanan, medan MTB-punkteringar oftast beror på genomslag eller att däcket blir skadat på sidan av vassa stenar eller pinnar. Därför har Cinturato utrustats med ett skärskade-resistent tyglager runt om hela däcket, för att göra det motståndkraftigt mot båda typerna av skador samtidigt som det ger en mjuk och skön åkkänsla där däcket formar sig efter underlaget

3 objekt
No reviews
Product added to compare.

Vi använder cookies på vår webbplats.

Detta för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.