Flaska Elite Jet 550ml Green Olive

Flaska Elite Jet 550ml Green Olive

Elite
2112201319214
I lager
89,00 kr
Inkl. moms

Flaska Elite Jet 550ml Green Olive

JET GREEN är Elits nya flaska med bioplast av vegetabiliskt ursprung som tillverkats av sockerrör. Den här biobaserade flaskan är bara ett av de många projekt som Elite har startat för att göra tillverkningscyklerna för sina cykelprodukter mer hållbara. JET GREEN är en praktisk, återanvändbar och effektiv flaska - den är också miljövänlig tack vare sin flaskkropp av bioplast. Läs mer om flaskans egenskaper.

Först och främst, vad är bioplast?
Bioplast som tillverkas av sockerrör definieras som biobaserad eftersom den inte är petroleumbaserad utan kommer från växtbiologiska källor. I det här fallet från sockerrör. Den biobaserade etanol som används för flaskan är ett utmärkt substitut för petroleum för att tillverka produkter som kan garantera samma egenskaper som traditionell plast när det gäller motståndskraft, men med minskad miljöpåverkan i form av utsläpp.

Hållbart ekologiskt fotavtryck
Tillverkningen av flaskor av bioplast är en av de många aspekter som vi investerat i för att göra produktionen av våra flaskor mer hållbar. Målet är att bli helt koldioxidneutralt, dvs. att inte bara minska utan även kompensera koldioxidutsläppen i atmosfären till följd av den syretillförsel som sockerrörsodlingen ger upphov till. För att förstå dess fördelar när det gäller utsläpp, tänk bara på tillverkningen av tusen flaskor. Genom att tillverka tusen JET GREEN av sockerrör kunde vi minska koldioxidutsläppen i atmosfären med cirka 160 kg, vilket motsvarar ungefär 3 kg koldioxid för varje kg plast som produceras. Detta uppnås också genom att sockerröret som används för JET GREEN kommer från hållbart jordbruk, dvs. inte från avskogning. Tack vare sin stora reproduktionsförmåga växer sockerröret i överflöd även på mindre odlingsområden.

Och den är praktisk med sitt rikliga vätskeflöde.
JET GREEN är inte bara mer miljövänlig än traditionella plastflaskor, utan också praktisk att använda när du cyklar. Locket har samma teknik som används vid tillverkningen av FLY-flaskorna, vilket garanterar ett snabbt och rikligt vätskeflöde när du dricker på cykel. Förutom den mjuka flaskan som är tillverkad i ett material som kan pressas är det lätt att dricka ur den tack vare det praktiska push-pull-munstycket, som är lätt att öppna och stänga bara genom att använda munnen, vilket är perfekt för idrottstävlingar. Genom att skruva av locket är det lätt att tvätta och torka flaskan efter varje användning.

 
  • Flaskekropp som härrör från växtkällor
  • Diskmaskinsäker (Max. 40 °)
  • BPA-fri
1 Produkt
No reviews
Product added to compare.

Vi använder cookies på vår webbplats.

Detta för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.